четвер, 17 лютого 2022 р.

Як працювати з РРО на ПодКапот


З 1 січня 2022 року набув чинності Закон про зміни до Податкового кодексу, згідно з яким продавці автозапчастин (у тому числі) мають видавати фіскальні чеки покупцям. Для видачі фіскальних чеків можна використовувати РРО (касові апарати) або спеціальні програми для смартфона – ПРРО. Маркетплейс ПодКапот рекомендує продавцям дотримуватись вимог законодавства та видавати чеки у всіх передбачених Законом випадках.

Коли треба видавати чеки покупцям?

Згідно із законодавством, чеки необхідно видавати на всі отримані за товар кошти. Не важливо, за передоплатою або постоплатою. Виняток: оплата Післяплатою (Накладений платіж). У разі чек покупцю видає поштовий оператор. Продавцю не потрібно його дублювати.


При частковій передоплаті

Припустимо, покупець оформив замовлення у Вас на сайті та перевів 100 грн як передоплату. На момент отримання цих грошей продавець виписує чек на 100 грн., вказуючи, що це передоплата. Потім передає чек покупцю в паперовому (додавши товару) або електронному (через інтернет) вигляді. Чек на залишок коштів продавець виписує пізніше - якщо замовлення забирається самовивозом. Або цей чек покупець отримає поштою.


При повній передоплаті

Припустимо, покупець оформив замовлення на вашому сайті на платформі ПодКапот та проплатив його повну вартість через LiqPay чи за банківськими реквізитами. У момент отримання коштів продавець виписує чек на всю суму у паперовому чи електронному вигляді та передає його покупцю зручним способом.


При оплаті під час самовивезення

Якщо покупець розплачується за товар особисто з продавцем під час самовивезення, продавець передає йому чек на всю суму разом із товаром.


При оплаті Післяплатою (Накладений платіж)

100% оплата товару післяплатою — єдиний випадок, при якому Закон не вимагає видачі чека від продавця. Це робить його поштовий оператор (Нова Пошта, Делівері та ін..).


Чому ПодКапот не видає чеки

Маркетплейс PodKapot.com.ua не є продавцем автозапчастин і не підпадає під дію правил використання РРО. Сайт надає послуги, плата за які стягується виключно дистанційно через банківські сервіси. І тут Закон не вимагає застосування РРО.

Немає коментарів:

Дописати коментар