вівторок, 14 листопада 2023 р.

Кейс магазина шин та дисків з Німеччини GermanyWheels.com.ua: Як перейти з продаж в інстаграмі на свій сайт та продавати сезонні товари цілий рік.

Кейс як продавати б/в шини та диски через свій сайт та спростити клієнту підбір товару за параметрами.


(Адаптація сайту під мобільні телефони https://germanywheels.com.ua/)


КлієнтПродавець вживаних шин та дисків для іномарок зі складом в Києві та доставкою по всій Україні. Спеціалізація: Німецькі шини та диски, комплектуючі для коліс, запчастини для іномарок. Преміум сегмент, дороговартісні товари для преміум авто.


Задача: Створити свій власний сайт / інтернет-магазин, який би виділявся на фоні конкурентів. Зробити зручним підбір шин та дисків по параметрам: Радіус, Сезонність, Висота профіля, Розболтування, Ширина профіля і т.д. Запустити рекламну кампанію в Google Merchant.


Рішення



1) Клієнту було закуплено доменне ім'я GermanyWheels.com.ua, яке було доступне відразу без реєстрації торгової марки, вподальшому, якщо буде зареєстрована ТМ то можна буде купити домен GermanyWheels.ua і налаштувати переадресацію без втрати індексації.

2) В дизайні клієнт хотів дотриматись мінімалістичності та зручності, але щоб назва компанії запам'ятовувалась і його могли порадити друзям та знайомим. Був розроблений динамічний логотип, який гарно вписується у шапку сайту та зручно трансформується в інші формати для використання. У фірмовому стилі було використано +, оскільки власник магазину часто допомагає військовим з шинами та дисками і це частина їхнього "сленгу".

(Банер на головній сторінці сайту https://germanywheels.com.ua/)

3) При наповненні сайту був зроблений акцент на прописуванні параметрів, за якими буде дуже зручно відсортовувати необхідні шини та диски. Дані фільтра скорочують шлях покупця до потрібного товару та формують враження турботливого інтернет-магазину, який піклується про клієнтів.


(Фільтр по якому дуже зручно відсортувати шини та диски https://germanywheels.com.ua/goods/


4) Клієнт має різні шини та диски, деякі продає поштучно, але більшіть продаються комплектами по 4 штуки, сайт дозволяє відображати товари будь-яким зручним способом.

5) Для просування сайту в пошуковій мережі Google особливу увагу звернули на мета-теги Title і Description, в картці товару були додатково прописані Заголовки H1-H6, що дозволило швидко зайняти високі позиції в пошуковій  видачі.


(Органічна видача в пошуку Google)

6) Також була запущена товарна рекламна кампанія в Google Merchant по всім товарам в наявності. З її допомогою вдалося в рази збільшити статистику відвідуваності сайту та вже за перший тиждень було продано 3 комплекти дисків на Tesla, Mercedes та BMW.

7) В процесі налаштування реклами виникла проблема, оскільки клієнту без пояснення причини було відмовлено у обслуговування платіжною системою Liqpay, а для того щоб реклама працювала, Google Merchant Center вимагає повністю автоматизований процес купівлі без контакту з менеджером магазину. Тобто клієнт має мати можливість вибрати товар, додати його в корзину, оплатити, та отримати доставкою навіть без контакту з продавцем. За відсутності можливості оплати онлайн по Liqpay, ми налаштували просто відображення реквізитів клієнта, що також не заборонено Google. Таким чином товари швидко почали відображатись на перших позиціях у пошуковій видачі та за допомогою штучного інтелекту в рекламній кампанії Performance Max вони "доганяють" клієнта на інших сайтах, в Youtube та на пошті.

(Платна видача в пошуку Google Perfomance Max

8) Клієнт також активно веде соціальні мережі. Розміщення посилання на сайт у Інсті та Телеграмі дозволяє спростити вибір шин та дисків, а сам сайт доповнює його актив у Instagram/Telegram та якісно залучає нових підписників і дозволяє більш ефективно підтримувати комунікацію зі своєю аудиторією.

Результат


Новий інтернет-магазин GermanyWheels.com.ua створений на платформі ПодКапот всього лише за 3 місяці роботи відвідали близько 5 000 унікальних відвідувача. Власник магазину постійно розширює асортимент товарів та вкладає гроші в рекламу, яка себе повністю окуповує.


(Статистика відвідуваності після налаштування реклами)

Відгук власника сайту


"Реклама працює, дзвінки є. Гроші - були використані правильно!"

Антон, власник сайту "GermanyWheels.com.ua"


Немає коментарів:

Дописати коментар